En unik delikatess från ett ansvarsfullt fiske i Norrbotten
Kalix Löjrom är det första svenska ursprungsmärkta livsmedlet i Sverige. Den har blivit en självklar del av menyn på fina middagar och på fester av större dignitet. Ofta serveras Kalix Löjrom som en förrätt med en bit bröd, lök och gräddfil till. Den rena smaken gör sig extra bra tillsamman med ett glas fin Champagne. Inte så konstigt att vår löjrom kallas Bottenvikens röda guld och numera serveras både på Nobelmiddagen och uppskattas av Kungahuset.
Gastronomiska experter anser att Kalix Löjrom är enastående i sin konsistens, färg och smak. Men även i rent vetenskapliga termer är den unik i sitt mineralinnehåll. Den kände vinspecialisten Rickard Juhlin uttrycker det så här:
”Det som främst särskiljer Kalix Löjrom från annan rom är den extrema renheten och förfiningen med en liknande typ av mineralitet som man hittar i en bra champagne”.
Kalix Löjrom säljs i burkar om 100 – 500 gram eller i lösvikt i delikatessdisken.
Läs mer om Löjrom här